Draagvlak bij het College door inzetten van escaperoom

Boven: college deelt ervaring met de escaperoom op LinkedIn

Honderden medewerkers van de gemeente Tilburg hebben onlangs deelgenomen aan de Cyber Escaperoom, een online spelconcept waarin deelnemers actief aan de slag gaan om een hacker op te sporen. Het college en medewerkers reageerden ronduit positief op deze leuke manier van leren in de Cyber Escaperoom.

Om medewerkers intrinsiek te motiveren zich aan te melden voor de ludieke activiteit, werd er lokaal een filmtrailer opgenomen waarin de wethouder, CISO en FG de ernst van de situatie uiteen zetten. Vervolgens gingen de fanatieke deelnemers in teams van vier à vijf personen aan de slag.

In de escaperoom kwamen zij opdrachten tegen binnen het thema informatiebeveiliging en privacy. Na afloop gaven medewerkers aan dat het verrassend, leuk en nuttig was om eens met (voorheen) onbekende collega’s samen te werken: ‘Eigenlijk zou iedereen hier dit moeten doen!’

Er ontstond een grote competitie tussen de teams om de hacker zo snel mogelijk op te sporen en gestolen data veilig te stellen. Uiteindelijk lukte het alle teams om de kluis binnen de tijd te kraken.

Foto: een shot uit de introductie trailer

Het College van Gemeente Tilburg Lost Datalek op in Escaperoom