Nog invoegen onderaan pagina:

Klantervaring Utrechtse Heuvelrug invoegen.
Link invoegen naar specifieke pagina met informatie over de AVG Escaperoom.

Meer weten over de mogelijkheden om jouw gemeente veiliger te maken?
Knop

Gemeenten

Je collega’s staan altijd klaar voor inwoners. Of het nou gaat om het verstrekken van een bouwvergunning, het registreren van een pasgeborene of het ondersteunen van mensen die schulden hebben. Ambtenaren maken het verschil in het leven van mensen en dat doen ze graag.
Bij een goede dienstverlening hoort een persoonlijke benadering. Het werken met persoonlijke informatie is daarom aan de orde van de dag. De gemeente wil graag dat collega’s de AVG wetgeving in acht nemen en zorgvuldig met gevoelige data omgaan. Maar aan het eind van de dag zie je toch nog regelmatig kasten open staan en computers die niet afgesloten zijn. Je wilt het bewustzijn in de organisatie vergroten. Maar waar moet je beginnen?

“Privacy staat of valt met bewustwording. Het kan erg fout gaan als medewerkers niet door hebben dat het erg mis kan gaan als ze bepaalde handelingen uitvoeren of nalaten.”

Serena KramerPrivacy officer en jurist gemeente Utrechtse Heuvelrug

Ontwikkelingen binnen gemeenten

Veel gemeenten maken zich zorgen over de bescherming van persoonsgegevens en de verstoring van ICT systemen. Incidenten kunnen de dienstverlening aan burgers tijdelijk onmogelijk maken. Enerzijds leiden nieuwe technologische ontwikkelingen zoals het Internet of Things, big data en Smart Cities tot vooruitgang en nieuwe kansen. Anderzijds zorgen ze voor meer complexiteit als het gaat om informatiebeveiliging. Op deze manier staan gemeentelijke organisaties en hun bestuurders voor een uitdaging.

Bij de meeste gemeenten staan privacy en informatiebeveiliging al wel op de agenda. In de praktijk betekent het vaak dat specialisten en beleidsmakers het onderwerp meenemen in hun werkdossier, maar dat een integrale aanpak nog ontbreekt. Het is van belang dat het thema breder aandacht krijgt onder de medewerkers en dat het onderdeel wordt binnen de cultuur van de organisatie. De nieuwe AVG regelgeving en de overgang van BIG (Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten) naar BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheid) geven daarvoor op dit moment een goede stimulans.

“Bewustwording is iets van alledag. Het is een continu proces. De inzet van een activerend leerconcept als de AVG Escaperoom is daar een belangrijk onderdeel van. Collega’s waren erg enthousiast.”

Serena KramerPrivacy officer en jurist gemeente Utrechtse Heuvelrug

Het digitale instinct vergroten met de Integrale Aanpak

Achter de veelal digitale dienstverlening van gemeenten gaat een heleboel mensenwerk schuil. Daarom vervullen medewerkers een sleutelrol in het creëren van een cyberveilige organisatie. De meeste datalekken en hacks zijn onbewust het gevolg van onoplettendheid binnen de eigen organisatie. Maar met de Brooklyn Partners Integrale Aanpak is dat snel verleden tijd.

Brooklyn Partners transformeert teams van potentiële risicofactor tot menselijke verdedigingslinie.

Hoe we dat doen? Door privacy en informatiebeveiliging met onze Integrale Aanpak letterlijk viral te laten gaan binnen de hele organisatie. Ooit collega’s gehackt om bewustwording te creëren? Of een criminele hacker opgespoord?
Binnen onze aanpak komt iedereen onze boodschap en activiteiten tegen. Via gedragsmetingen, sensationele leerconcepten, leiderschapscoaching en communicatieacties zorgen we binnen ieder team voor een gedragsverandering en cultuuromslag. Hiervoor maken we bijvoorbeeld gebruik van de Cyber Barometer, de speciaal voor gemeenten ontwikkelde AVG Escaperoom en het Awareness Ambassadors programma.

Is jouw gemeente ook op zoek naar:

  • Een vernieuwende aanpak die prikkelt en verrast
  • Focus op menselijk gedrag en organisatiecultuur
  • Snel inzicht in potentiële risicofactoren via gedragsmetingen
  • Het bereiken van grote groepen medewerkers in korte tijd
  • Een speciaal door ons opgeleide ambassadeur in ieder team
  • Kennisoverdracht volgens het principe van ervaringsgericht leren
  • Een werkwijze die gebaseerd is op wetenschappelijke modellen
  • Een aanpak die voldoet aan de voorwaarden van ISO 27001, BIO en VNG richtlijnen