Onderwijs

Als onderwijsinstelling stoom je generaties klaar voor de toekomst. Daarbij gaat de organisatie zeer professioneel te werk. Dat blijkt uit baanbrekende onderzoeksprogramma’s, prijswinnende lesprogramma’s en uitstekende persoonlijke begeleiding van studenten.

De organisatie doet er alles aan om haar professionele reputatie hoog te houden. Informatiebeveiliging en privacy zijn daarbij belangrijke thema’s. Studenten, leveranciers en andere relaties verwachten dat de instelling veilig en correct met hun persoonlijke en gevoelige gegevens omgaat. Maar of er intern echt grip is op cyberveilig werken? Dat is de vraag. De organisatie doet er goed aan om ook hier professioneel aandacht aan te besteden. Maar hoe pak je dat aan?

“Via de Cyber Barometer kwamen we erachter dat we onze collega’s niet alle middelen gaven om veilig te kunnen werken met gevoelige data. Daar hebben we vervolgens gericht actie op ondernomen.”

Bob Wals Directeur de Groenevlinder

Digitalisering in het onderwijs

Veel onderwijsinstellingen werken met digitale leeromgevingen waar leerlingen online colleges volgen, toetsen maken en hun studievoortgang bijhouden. De verwachting is dat technologische innovaties het onderwijs op korte termijn verder digitaliseren. Te denken valt aan Virtual Reality in de klas, gamification van lesmateriaal en datagedreven leren met behulp van Big Data.  

Ook op het gebied van informatiebeveiliging en privacy zorgen de nieuwe ontwikkelingen voor een nieuwe dimensie. Onderwijsinstellingen hebben de wettelijke- en morele taak om de privacy van studenten te blijven waarborgen. Ongelukkige datalekken kunnen de professionaliteit en betrouwbaarheid van de organisatie publiekelijk ter discussie stellen. Investeren in een digitaal weerbare organisatie is daarom essentieel.

“Mijn collega’s begrijpen nu dat ‘gratis’ online tools vaak ten koste gaan van de privacy van gegevens van studenten en de organisatie.”

Bob WalsDirecteur de Groenevlinder

Het digitale instinct vergroten met de Brooklyn Partners Integrale Aanpak

Onderwijsinstellingen kunnen als geen ander belangrijke kennis en vaardigheden op een aansprekende manier overbrengen. Maar de eigen medewerkers trainen en activeren op het gebied van informatiebeveiliging blijkt in de praktijk toch een ingewikkelde klus. En juist de medewerkers vervullen een sleutelrol bij het creëren van digitaal weerbare organisaties. De meeste datalekken en hacks zijn namelijk onbewust het gevolg van onoplettendheid binnen de eigen organisatie.

Brooklyn Partners transformeert teams van potentiële risicofactor tot menselijke verdedigingslinie

Hoe we dat doen? Door privacy en informatiebeveiliging met onze integrale aanpak letterlijk viral te laten gaan binnen jouw organisatie. Ooit collega’s gehackt om bewustwording te creëren? Of een criminele hacker opgespoord? 

Binnen onze aanpak komt iedereen onze boodschap en activiteiten tegen. Via gedragsmetingen, ludieke leerconcepten, leiderschapscoaching en communicatieacties zorgen we binnen ieder team voor een gedragsverandering en cultuuromslag. Hiervoor maken we bijvoorbeeld gebruik van de Cyber Barometer, de AVG Cyber Escaperoom en het Awareness Ambassadors programma.

Is jouw onderwijsinstelling ook op zoek naar:

  • Een vernieuwende aanpak die prikkelt en verrast
  • Focus op menselijk gedrag en organisatiecultuur
  • Snel inzicht in potentiële risicofactoren via gedragsmetingen
  • Het bereiken van grote groepen medewerkers in korte tijd
  • Een speciaal door ons opgeleide ambassadeur in ieder team 
  • Kennisoverdracht volgens het principe van ervaringsgericht leren
  • Een werkwijze die gebaseerd is op wetenschappelijke modellen
  • Een aanpak die voldoet aan de voorwaarden van het Normenkader Informatiebeveiliging Hoger Onderwijs

Hogeschool Saxion meet met Cyber Barometer: Omdat meten nu eenmaal weten is

Eind 2018 voerde Brooklyn Partners de Cyber Barometer uit bij hogeschool Saxion. In Apeldoorn, Deventer en Enschede studeren ruim 27.000 studenten en Saxion heeft zo’n 2.800 medewerkers. CISO Hans van der Wal vertelt over zijn ervaringen met het proces en het succes.

Verder lezen? Download het artikel via het formulier.

Brooklyn Partners - Hogeshool Saxion meet met Cyber Barometer - Omdat meten nu eenmaal weten is

Onderwijs Leads

Koen<br />van Nistelrooij

Koen
van Nistelrooij

Cyber Security Culture Evangelist

020 – 21 01 630

Evert<br />van Essen

Evert
van Essen

Commercial Lead