Phishing Expedition

De kans is groot dat jouw medewerkers af en toe telefoontjes, e-mails of WhatsApp berichten ontvangen waarmee social hackers binnen proberen te dringen in jouw organisatie. Het is vissen naar persoonlijke informatie door een uitvraag te doen of een valse link te sturen. Met de verkregen informatie proberen hackers bijvoorbeeld wachtwoorden te kraken en toegang te krijgen tot betaalsystemen of andere cruciale interne processen. 

Hoewel bijna iedereen inmiddels weet wat phishing is, zien we steeds meer phishingaanvallen op ons af komen. Hoe dat kan? Omdat het steeds lastiger is om ze te herkennen. Hackers werken steeds geraffineerder en dat leidt tot nieuwe uitdagingen op de werkvloer. Wil jij de rollen omdraaien en het net sluiten rond ongewenste indringers? Laat je teams dan deelnemen aan de Phishing Expedition!

De Phishing Expedition bestaat uit drie oplossingen:

Phishing Experience
Binnen dit leerconcept leren teams de ins en outs van phishing door letterlijk in de wereld van een hacker te stappen. Wat doet een hacker om mensen te misleiden? En hoe kun je dit herkennen?

Phishing Attack
Hoe handelen jouw teams als ze met een phishingactie te maken krijgen? Binnen Phishing Attack zetten we phishing in als confronterend leermiddel door iedereen aan de test te onderwerpen. Zijn jouw teams in staat om de actie te herkennen?

Phishing Learning Cycle
De Phishing Learning Cycle staat in het teken van continu blijven leren. Via een aanhoudende stroom aan communicatieacties en microlearnings blijft het onderwerp onder de aandacht en zijn teams op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Phishing Experience

Phishing voorkomen door zelf te leren hacken. Dat is waar teams mee aan de slag gaan in de Phishing Experience. Samen kruipen we in de huid van social hackers en ontrafelen we hun manier van werken. Wie benaderen ze? Welke technieken gebruiken ze? En wat doen ze met de gevoelige informatie die ze lospeuteren?

Vervolgens maken we een vertaalslag naar de praktijk door medewerkers zelf een phishingactie op te laten zetten. Lukt het jouw teams om hun eigen collega’s te hacken? Doordat jouw medewerkers leren hoe phishingberichten in elkaar zitten, zijn ze na de Phishing Experience goed in staat om onveilige berichten te herkennen en adequaat te handelen.

Phishing Attack

Phishing Attack is de ultieme test voor jouw medewerkers. We zetten samen een interne phishingactie op en sturen die naar de medewerkers van jouw organisatie. Dan is het afwachten. Hoeveel collega’s hebben door dat er iets niet pluis is? En hoeveel collega’s klikken daadwerkelijk op de onveilige link? En geven collega’s direct feedback over hun gedrag, zodat ze alerter worden.

We zorgen ervoor dat het phishingbericht dat we versturen volledig overeenkomt met de meest actuele technieken die internetcriminelen gebruiken. Op deze manier zijn jouw medewerkers na afloop van de Phishing Attack goed in staat om veilig te handelen als ze een phishingbericht ontvangen.

Phishing Learning Cycle

Social hackers proberen organisaties te snel af te zijn door telkens gebruik te maken van de nieuwste innovaties en technieken. Om weerbaar te blijven tegen phishing, is het voor organisaties belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. De Phishing Learning Cycle is daar een ideale oplossing voor.

Binnen de Phishing Learning Cycle staat continu blijven leren centraal. Om dat te realiseren, zorgen we ervoor dat medewerkers via verschillende kanalen doorlopend van ons horen. Zo sturen we microlearnings rond: korte prikkelende filmpjes met uitleg over phishing. Daarnaast zorgen we voor een continue stroom van communicatieacties met behulp van onze speciale phishing guerrillacampagne.