Wonen

Voor veel mensen is hun woning meer dan alleen een dak boven hun hoofd. Het is een veilige basis. Een plek van waaruit ze de wereld instappen en ook weer fijn thuis komen. Jouw organisatie stelt alles in het werk om voor iedere klant zo’n prettige basis te realiseren. Het geeft een goed gevoel als dat lukt.

De organisatie beheert grote hoeveelheden persoonsgegevens om de klanten goed te bedienen. Medewerkers doen hun best om daar zorgvuldig mee om te gaan. Maar of ze echt goed weten waar ze op moeten letten dat weet je niet precies. Eigenlijk vind je dat de organisatie daar wat mee zou moeten doen.

“Wij gaan toe naar een vertrouwensmaatschappij. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens van woningzoekenden levert direct een concurrentievoordeel op.”

Tom van NoortAlgemeen Directeur WoningNet

Ontwikkelingen binnen de sector wonen

We werken op dit moment volop aan een maatschappij met Smart Cities. Slimme woningen waarin we met behulp van technologie een stuk duurzamer kunnen wonen, zijn een belangrijk onderdeel van de slimme stad. Ze leveren een grote bijdrage aan een toekomstbestendige samenleving. Maar voor woningcorporaties en andere woonorganisaties levert het ook nieuwe vraagstukken op. Zij hebben de taak om veilig om te gaan met de bergen extra data die we via nieuwe technologieën verzamelen.

De dienstverlening van woningcorporaties en bemiddelingsorganisaties verloopt steeds meer digitaal. Gebruikersgemak staat hoog in het vaandel. Woningzoekenden, huurders of verhuurders moeten zaken eenvoudig zelf digitaal kunnen regelen. Dit vereist een omslag van de organisatie als het gaat om informatiebeveiliging. Het is belangrijk dat organisaties digitaal weerbaar zijn. Zeker als er vanuit de slimme woningen steeds meer gevoelige data is om te beschermen.

“We hebben bewust gekozen voor de verrassende en prikkelende leerconcepten die Brooklyn Partners inzet om gedragsverandering te realiseren.”

Dirk-Jan ZethofCISO WoningNet

Het digitale instinct vergroten met de Integrale Aanpak

In de meeste gevallen ligt de oorzaak van een datalek of hack bij onoplettendheid in de eigen organisatie. Medewerkers vervullen daarom een sleutelrol bij het creëren van een cyberveilige organisatie. Zeker in de woonsector waar medewerkers werken met grote hoeveelheden (bijzondere) persoonsgegevens, waaronder ‘huurlijsten’ met medische gegevens over de geestelijke gezondheid van huurders of informatie rond crimineel gedrag. 

Brooklyn Partners transformeert teams van potentiële risicofactor tot menselijke verdedigingslinie.

Hoe we dat doen? Door privacy en informatiebeveiliging met onze integrale aanpak letterlijk viral te laten gaan binnen jouw organisatie. Ooit collega’s gehackt om bewustwording te creëren? Of een criminele hacker opgespoord? 

Binnen onze aanpak komt iedereen onze boodschap en activiteiten tegen. Via gedragsmetingen, sensationele leerconcepten, leiderschapscoaching en communicatieacties zorgen we binnen ieder team voor een gedragsverandering en cultuuromslag. Hiervoor maken we bijvoorbeeld gebruik van de Cyber Barometer, AVG Cyber Escaperoom en het Awareness Ambassadors programma.

Is jouw organisatie ook op zoek naar:

  • Een vernieuwende aanpak die prikkelt en verrast
  • Focus op menselijk gedrag en organisatiecultuur
  • Een aanpak die informatiebeveiliging combineert met focus op andere primaire processen zoals klantvriendelijkheid en gebruiksgemak
  • Snel inzicht in potentiële risicofactoren via gedragsmetingen
  • Het bereiken van grote groepen medewerkers in korte tijd
  • Aanleren van vaardigheden volgens het principe van ervaringgericht leren
  • Een werkwijze die gebaseerd is op wetenschappelijke modellen
  • Een aanpak die voldoet aan de voorwaarden van ISO 27001, BIO, BIC en richtlijnen van Aedes