Phishingtest campagne

Phishing is nog steeds het grootste informatieveiligheid risico voor gemeenten, dit blijkt onder andere uit de vorige Thuiswerk Challenge campagne.

In de Phishingtest campagne maken we samen met gemeenten een phishing-e-mail, die we gratis verzenden naar alle werknemers van de deelnemende gemeenten. Om het leermoment optimaal te gebruiken krijgen de medewerkers die op de phishing-e-mail klikken een How to-video te zien. In de video wordt uitgelegd hoe medewerkers phishing kunnen herkennen en melden.

Alle deelnemende gemeente krijgen:

  1. Een gratis phishingtest voor alle medewerkers
  2. How to-video om phishing te herkennen en te melden
  3. Een rapportage over de resultaten inclusief benchmark van resultaten ten opzichte van andere gemeente

Op 15 oktober maakten CISO’s van de gemeenten in een co-creatie workshop de phishing-e-mail voor de campagne. Alle gemeenten versturen dezelfde campagne zodat we een benchmark onderzoek kunnen doen.

Doe nu mee! Als jij in de week van 23 november een e-mailuitnodiging hebt gehad voor de Phishingtest campagne vind je hier alle informatie om de campagne in te zetten. Download de drie bestanden en ga direct aan de slag.

  1. Toolkit Phishingtest campagne: (1) Alle informatie over de campagne en hoe jij de campagne kan inzetten in jouw gemeente en (2) uitleg over hoe je de templates moet invullen
  2. VNG Standaard Verwerkersovereenkomst (ingevuld door Brooklyn Partners)
  3. Deelnemers template en keuze voor moment van verzenden

Phishingtest Leads

Tom<br />Jansen

Tom
Jansen

Cyber Security Consultant

020 – 21 01 630

Koen<br />van Nistelrooij

Koen
van Nistelrooij

Cyber Security Culture Evangelist