Phishing Challenge campagne

Voor alle publieke organisaties gratis in te zetten. Een co-creatie van gemeente CISO’s.

Phishing is nog steeds het grootste informatieveiligheid risico voor gemeenten, dit blijkt onder andere uit de vorige Thuiswerk Challenge campagne.

In de Phishing Challenge experimenteren deelnemers in ± 6 minuten met 10 echte phishing pogingen. Zo weten medewerkers waarop ze moeten letten bij verzoeken per e-mail en SMS.

De campagne is een co-creatie van gemeente CISO’s uit heel Nederland en mag gratis (!) intern en publiekelijk gedeeld worden bij alle Nederlandse gemeentelijke organisaties.

Download hier de toolkit om de Phishing Challenge campagne ook binnen jouw publieke organisatie in te zetten. De toolkit bevat alle informatie en communicatie waardoor je direct van start kunt.

Een van de eerste deelnemers over de Phishing Challenge:

“Erg goed en leuk: ik heb vaker dit soort dingen gedaan en deze voelde eindelijk eens niet als een moetje, deze was gewoon leuk! Het is toegankelijk, bevat een aantal leuke voorbeelden en niet een overschot aan open deuren.”

De komende tijd zullen wij als creatieve CISO’s campagnes blijven maken om veilig werken te blijven promoten. Iedereen weet dat eenmalige acties niet voldoende zijn om gedragsverandering te borgen. Als je een melding wilt ontvangen zodra de nieuwe campagnes gereed zijn, meld je dan aan via het formulier op deze pagina.

Oktober = gratis phishingtest. In de volgende co-creatie awareness campagne kunnen medewerkers geleerde lessen over phishing in de praktijk te brengen. Update 16 oktober: helaas, deze campagne is vol.

Mee doen aan campagnes in het voorjaar van 2020? Meld je vast aan door het formulier op deze pagina in te vullen.